Átvilágítás

Társaságunk tevékenységei közé tartozik gazdasági társaságok, önkormányzatok átvilágítása, amelynek során jogi és műszaki szakemberek segítségével komplett átvilágításokat is végzünk.


Az átvilágítások során figyelemmel vagyunk arra, hogy az átvilágítást milyen szempontból kell elvégezni. Lényeges kérdés ugyanis, hogy az átvilágítást, vagyoni, jövedelmi, vagy adójogi, esetleg szabályossági szempontból végezzük. Az átvilágítás eredménye nagymértékben függ attól, hogy mi az átvilágítás célja, mire kell fókuszálni, és mik azok a kérdések, amelyek az átvilágítás szempontjából érdektelenek. Az átvilágításokat, elemzéseket elsősorban könyvvizsgálati szempontból végezzük, azaz arra a kérdésre keressük a választ, hogy a rendelkezésünkre bocsátott dokumentációkban, a társaság beszámolóiban szereplő adatok a társaság valós gazdálkodásának adatait tartalmazzák-e, a társaság betartotta-e a külső és belső szabályossági követelményeket.

A tulajdonosi döntésekhez készülő átvilágítások során lényeges szempont a tulajdonosok és befektetők érdekeinek szem előtt tartása, annak a kérdésnek a megválaszolása is, hogy a befektetett tőke, hogyan hasznosul az adott társaságnál, a befektetés várhatóan mikor és milyen módon térül meg. Mekkora a befektetés tőkekockázata. Ezen kérdések megválaszolására vizsgálandó feladat a társaság szervezeti és szerkezeti modellje, a döntési mechanizmusok kérdése, illetve a döntési jogok, döntési hierarchiák megfelelően illeszkednek-e a társaság naturális feladataihoz, a döntési mechanizmusok a tulajdonosok döntéseinek megfelelően történnek-e. Az átvilágítás mélysége függ a megrendelő igényeitől.

Kapcsolat

Társaságunk székhelye:
1061 Budapest, Káldy Gyula u. 6. I/2.

Telefon.: + 36 1/327-0196

Fax:
 +36 1/327-0197

Mobil:
 +36 30/961-5443

 E-mail címünkre kattintva azonnal felveheti felünk a kapcsolatot.


e-mail:
  info@primaudit2005.hu